matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz równanie
eneo:
x−3=−2|x−3|
6 lis 16:46
konrad:
rozwiązujesz w przedzialach (−
∞
,3> i (3,
∞
)
6 lis 16:49
rix:
Po co? Można krócej 2|x−3|=−x+3 1. 2(x−3)=−x+3 x=3 2. 2(x−3)=x−3 x=3 Odpowiedź x=3
6 lis 17:00