matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
zadanie:
w(x)=x
3
+x
2
+x+1=x
2
(x+1)(x+1)=(x+1)(x
2
+1) dobrze jest to zrobione?
6 lis 16:23
bart:
...=x
2
(x+1)+1(x+1)=(x
2
+1)(x+1)
6 lis 16:24
zadanie:
a wystarczy sam plus?
6 lis 16:38
bart:
tak ale mnie mnozenie
6 lis 16:48