matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f(0)=15 , f(2)=30
Kali:
Wyznacz funkcję w postaci f(x)= a+bc
x
.prosze pomozcie
6 lis 16:08
Basia:
a+b*c
0
= 15 a+b*c
2
= 30 chyba za mało danych, mogę zgadnąć c = 2 b=5 a=10 ale nie wiem czy to jedyne rozwiązanie
6 lis 16:21
Kali:
dziękuje
6 lis 16:23