Prosze o rozwiązanie
Radzio: Bardzo, bardzo prosze o rozwiązanie

Dla jakich wartości
m układ równań jest
oznaczony, dla jakich
nieoznaczony, a
dla jakich
sprzeczny
6 lis 15:45
6 lis 15:50
Radzio: wiem ale nikt nie odp
6 lis 15:50
ejendi: a1x+b1y=c1
a2x+b2y=c2
jeżeli:
a1b2−a2b1<>0 to oznaczony tylko jedno rozwiązanie (proste się przecinają)
................. =0 i a1/a2=b1/b2<>c1/c2 nie ma rozwiazań, to sprzeczny (równoległe)
................. =0 i .....................= c1/c2 nieoznaczony (pokrywają się)
może jest coś prostszego?
6 lis 19:16