Pierwiastki
Natka: Ustal, która z liczb jest większa
√26 czy pierwiastek sześcienny z 60 i czemu
6 lis 15:41
rix: √26 to nieco ponad 5, bo 52=25.
3√60 to nieco poniżej 4, bo 43=64.
Więc √26 jest większą liczbą
6 lis 15:45
bunia: ustal która liczba jest większa
pierwiastek sześcienny z 0,1 czy pierwiastek z 1,1
9 paź 21:26
bunia: pierwiastek sześcienny z 30 czy pierwiastek z 17
9 paź 21:27
bunia: pierwiastek z 42 czy pierwiastek sześcienny z 200
9 paź 21:27
martyna:
15 paź 21:08
Filip Cichy:
15 paź 21:09
Filip Cichy: Kacper
15 paź 21:10
Filip Cichy:
15 paź 21:13
pigor: ..., np. tak :
√ 26=
6√ 263=
6√ 26*262
3√ 60=
6√ 602=
6√ 16*152 i widać, że
√ 26 >
3√60 . ..
15 paź 21:26