Zadanie z fizyki na wczoraj HELP!
Leszek: Zadanie z fizyki.
Kochani, proszę o pomoc sprawa grdłowa

!
Pocisk o masie 10 kg lecący z prędkością 600 m/s przebija deskę o grubosci 4 cm i kontynuuje
lot z prędkoscią 200 m/s. Oblicz średnią siłę oporów w desce.
Z góry wielkie dzieki za pomoc

!
6 lis 15:16
ejendi: Pocisk traci energię na wykonanie pracy F na drodze s=0,04 m
F*s=Ek1−Ek2
E=mv2/2
F=(Ek1−Ek2)/s
tylko liczyć
6 lis 15:40
6 lis 16:34
Zenon: Bardzo proszę o pomoc

!
Pocisk o masie 10 g lecący z prędkością 600 m/s przebija deskę o grubości 4 cm
i kontynuuje lot z prędkością 200 m/s.
Oblicz średnią siłę oporów w desce.
POMOCY

!
6 lis 18:22