matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc granice funkcji
ola:
cosx
lim
2x−π
x→
π
2
6 lis 14:59
rix:
cosx
I od razu lim dla x→
π
2
x−
π
2
6 lis 15:04
Basia:
cosx
1
sin(x−
π
2
)
=
=
*
→
1
2
*1
2(x−
π
2
)
2
x−
π
2
6 lis 15:05
Basia:
podobnie, tylko łatwiej cosx = sin(x−
π
2
)
6 lis 15:06
rix:
dzięki ; )
6 lis 15:10