POMOCY
łuki: 1.dana jest funkcja f(x)=1/x. rozwiąż nierówność f(x)-f(1/x)<f(x3)-f(1/x3).
2.dana jest funkcja f(x)=1/x +1. rozwiąż nierówność f(x)>f(2-x)
3. rozwiąż nierówność f(-x)<2f(x), jeżeli f(x)+2x/(x+1)
15 mar 22:02
Mickej: zrobie 2 przykład bo najmniej pisania chyba a ty reszte chyba sam na podstawie przykładu
dasz rade zrobić
15 mar 22:07
Mickej: f(x)=1/x +1
f(x)>f(2-x) więc teraz podstawiamy mamy dane
f(x)=1/x +1 a nasze
f(2-x) uzyskujemy przez podstawienie do f(x) pod x=2-x więc a teraz doszłem do tego że
nie wiem czy w mianowniku jest samo x czy x+1

ale chyba to co napisałem ci wystarczy a
jesli nie to napisz to poprawnie
15 mar 22:10
Eta: bardzo słusznie!
tyle razy prosimy o wyraźne pisanie
zadań .... i nic nie pomaga? a to bardzo ważne


!
jak chce sie mieć poprawny wynik . no nie?
15 mar 22:13