matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
niki:
Proszę o pomoc
Punkt S jest środkiem odcinka AB. Wyznacz współrzędne a i b. A(−3,a) , B(b,2) , S(0,5)
6 lis 14:00
dero2005:
b−3
2+a
S =[ (
) , (
)] = ( 0, 5)
2
2
b−3
= 0
2
2+a
= 5
2
b = 3 a = 8
6 lis 14:27