matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Julia:
Dla mistrza matematyki, prosze o pomoc PILNE
ŚREDNIA PŁACA W FIRMIE ZATRUDNIAJĄCEJ 40 PRACOWNIKÓW JEST RÓWNA 1450 ZŁ. ILE ZARABIA DYREKTOR, JEŚLI ŚREDNIA PENSJA POZOSTAŁYCH PRACOWNIKÓW JEST RÓWNA 1380zł
6 lis 13:49
Aga:
x− pensja dyrektora
1380*39+x
=1450
40
Rozwiąż
6 lis 13:53
Basia:
raczej dla ucznia gimnazjum
x
1
+...+x
39
= 1380
39
x
1
+...+x
39
= 1380*39
x
+
....+x
3
9+x
40
= 1450
40
1380*39+x
40
= 1450
40
wylicz x
40
6 lis 13:56
Julia:
aga twoje rozwiazanie jest zle
6 lis 14:07
Julia:
aa dobre sory
6 lis 14:08