matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
morświn:
rozwiąż równanie: |x−2|−|x−3|+|x|=6 i wychodzi mi: dla x∊(−
∞
;0> x=−7 dla x∊(0;2> x=7 dla x∊(2;3> x=3
2
3
dla x∊(3;+
∞
) x=−5 i właśnie w odpowiedziach jest tylko x=−7 i x=5 ktoś może wyjaśnić dlaczego?
6 lis 13:34