pomocy objętość stożka?
zgaga824: trójkąt równoramienny o obwodzie 12 cm i kącie przy wierzchołku 120 stopni obraca się
dookoła podstawy. Oblicz objętość powstałej bryły.
pomocy chociaż naprowadcie jak wyliczyć potrzebne dane
15 mar 21:02
zgaga824: pomocy prosze
15 mar 21:03
Mickej: ok znasz może twierdzenie cosinusów

?
15 mar 21:27
Mickej: halo halo
15 mar 21:29
Mickej: dobra nie odzywasz sie napisze

Obw=a+a+b bo to trójkąt równoramienny
12=2a+b z obwodu
b
2=a
2+a
2-a*a*cos120 z twierdzenia cosinusów wystarczy tyle chyba
15 mar 21:38
zgaga824: ok już siadam i robię mialam zbyt dlugą przerwę i wszystkiego nie kapuję dzięki
15 mar 21:42
zgaga824: mam problemy może coś więcej naprowadzającego np.
15 mar 22:03