KULE
GOSIA: Z urny, w której znajdują się 3 kule białe i 7 kul czarnych, losujemy dwie kule. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia, że wylosowane kule:
a) mają ten sam kolor
b) różnią się kolorem
6 lis 13:18
GOSIA:
6 lis 13:35
nieokiełznany: a) |A| = 3*2 + 7*6 = 48
b) |B| = 3*7 + 7*3 = 42
6 lis 14:17
Aga: .Losujemy dwie kule jednocześnie, ja liczyłam z kombinacji.
a) A− wylosujemy dwie kule białe lub dwie czarne
Prawdopodobieństwo wychodzi takie samo.
I kto liczy poprawnie?
6 lis 14:29
GOSIA: super, dzięki wielkie
6 lis 14:32