matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proporcjonalność odwrotna
Lukas:
Obicz brakującą współrzędną punktu, wiedząc, że należy on do wykresu funkcji y=300/x R (x,18 i 2/3) x=? S (x,25
√
3
) x=?
6 lis 12:39
ejendi:
x=300/y
2
x(R)=300/18
3
S(x)=300/25
√
3
6 lis 14:14