Zadanie
matijas: Mam małe problemy z tym zadaniem.
Pewien wzmacniasz radiowy zawiera między innymi tranzystory,kondensatory i rezystory.Znajdują
się w nim 32 tranzystory.Kondensatorów jest o 87,5 % więcej niż tranzystorów.Rezystorów jest o
56,25 % więcej niż tranzystorów.Ile kondensatorów i ile rezystorów zawiera ten wzmacniasz.
6 lis 12:32
matijas: Jakiś ambitny matematyk pomoże

?
6 lis 12:57
matijas: Coś chyba źle liczę
w odpowiedziach jest kond−60 rezyst−50
6 lis 13:06
dero2005:
T = 32
K = 32*1,875 = 60
R = 32*1,5625 = 50
6 lis 13:24
matijas: a już wiem jaki błąd zrobiłem wielkie ,wielkie dzięki,że jako jedyny mi pomogłeś.
6 lis 13:26