?? proszę o pomoc
pytanie: | | n | |
lim n−>∞ |
| jak udowodnić że równa się 0 ? |
| | 2n | |
6 lis 12:28
pytanie:
6 lis 12:59
Pyjterb: w mianowniku jest 2n czy 2n?
6 lis 13:03
b.: można 'na palcach' np. pokazując przez indukcję, że dla odp. dużych n mamy n2<2n
można z tw. Stolza
6 lis 13:03
Pyjterb: jeśli w mianowniku jest 2n to granica według mnie wynosi 12 bo:
n2n = nn * 12 = 1 * 12 = 12
6 lis 13:06
pytanie: w mianowniku jest 2n no kurcze, przecież nie pytałbym sie o n/2n ...
6 lis 13:20
pytanie: 
moze inaczej zapiszę pytanie:
6 lis 13:46
pytanie: 
moze inaczej zapiszę pytanie:
6 lis 13:46
pytanie: ? pomoze ktos
6 lis 14:08
Basia:
b. już odpowiedział
6 lis 14:19