matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
doprowadź do najprostszej postaci następujące wyrażenie
kaska:
Ix−1I−Ix+1I+I−x−1I dla x>1
6 lis 12:28
Eta:
|−x−1|= |x+1| |x−1|−|x+1|+|x+1|= |x−1| dla x>1 |x−1|= x−1
6 lis 12:36