matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
eelina9182:
sinα + sin2α +sin3α
π
Oblicz wartość wyrażenia
dla α=
2cosα + 1
12
6 lis 11:10
Eta:
α+3α
3α−α
sinα+sin3α=2sin
*cos
= 2sin2α*cosα
2
2
sin2α+2sin2α*cosα
sin2α(2cosα+1)
W=
=
= sin2α=....
2cosα+1
2cosα+1
6 lis 11:35
eelina9182:
skąd to sinα+sin3α = ?
6 lis 11:44