matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dane są liczby
lubjoja:
Dane są liczby a= U{cos77*tg77}{sin77st) , b=cos45st*cos54st+sin45st*sin254st i c=cos10st * √1+tg2 10st a) ktore z podanych liczb sa wymierne? b) liczbę |a−2b| zapisz nie uzywajac znaku wartosci bezwglednej
6 lis 11:09