f.cyklometryczna
nicolet: Jak obliczyć wartość:
sin2(arccos(3/5)) ?
6 lis 10:52
Basia:
sin2(arccos(3/5)) = 1 − cos2(arccos(3/5)) = 1 − (cos(arccos(3/5)))2 = ....
dokończ
6 lis 11:18
nicolet: po sin nie ma potęgi tylko jest 2
6 lis 11:30
Basia:
no to powinno być napisane tak:
sin[2arccos(3/5)]
jest tak ?
6 lis 11:33
Basia:
jeżeli jest to:
sin[2arccos(3/5)] = 2sin(arccos(3/5))*cos(arccos(3/5)) = 2*35*[±√1−cos2(arccos(3/5))] =
....
6 lis 11:38
Tomek: Podbijam. Może ktoś zrobić ten przykład?
To jest na 100%
sin(2arccos(35)
7 lis 15:39
Tomek: zjadłem nawias ale to nic
7 lis 15:40