matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
inga:
7
3
znajdź różnicę liczb y−x, jeśli x =
5
1
7 − 25
8
5
1
6
oraz y=
*
1
5
6 lis 00:26
think:
5
17
− 25
8
x =
5
16
5
17
− (5
2
)
8
5
17
− 5
16
x =
=
= 5 − 1 = 4
5
16
5
16
7
3
1
7!
1
7!
6*7
y =
*
=
*
=
=
= 7
5
3!4!
5
3!5!
2*3
y − x = .....
6 lis 08:39