matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Martyna18:
Granica
sin(4x)
lim
5x
x→0
5 lis 23:39
bart:
sin(4x)
4
...=lim
=
5
4x*
4
5
5 lis 23:41
Martyna18:
nie kumam tego w mianowniku
5
4x*
4
?
5 lis 23:49
bart:
sinx
lim
=1 zamienilem tak ulamek by moc z tego skorzystac
x
x−>0
5 lis 23:51