matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
adi:
Dwa boki trójkąta mają długość 8 cm i 12 cm a kąt między nimi zawarty ma 60 stopni. Oblicz pole tego trójkąta.
5 lis 21:31
Aga:
1
Ze wzoru P=
a*b*sinα,
2
√
3
a=8, b=12, sin60
0
=
2
5 lis 23:10