Wykonaj działania korzystając z wzorów skróconego mnożenia.
Hylek: Czy dobrze robię te zadania?
(√10+√2)2=10+2(√10*√2)+2=12+2√20
(√15−√5)2=15−2(√15*√5)+5=20−2√75
5 lis 21:31
mati: Wydaje mi się, że tak
5 lis 21:44
Hylek: Dzięki

Ale wydaje Ci się, czy jesteś pewien?
Może ktoś jeszcze się wypowie?
5 lis 21:48
Hylek: Czy to za trudne pytanie/zadanie?
Doradzacie w bardziej zaawansowanych zadaniach, więc czemu nikt więcej nie napisze?
5 lis 22:03
dero2005:
(√10+√2)2 = 10+2(√10*√2)+2 = 12+2√20 = 12 + 4√5
(√15−√5)2 = 15−2(√15*√5)+5 = 20−2√75 = 20 − 10√3
6 lis 08:01