matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z sześcianami
Juhas19:
Jaką długość ma krawędź sześcianu o objętości dwa razy większej od objętości sześcianu o krawędzi "k".
15 mar 19:29
Spike:
Coś takiego? V
1
=k
3
k
1
=
3
√
k
3
=k V
2
=2k
3
k
2
=
3
√
k
3
*2
=k
3
√
2
15 mar 19:56