uzasadnij , że
ewcia: Uzasadnij, że liczba tg88°− (cos88°+sin88°)/(cos88°) jest całkowita.
5 lis 18:06
Aga: | cos880+sin880 | | cos880 | | sin880 | |
| = |
| + |
| =1+tg880 |
| cos880 | | c0s880 | | c0s880 | |
5 lis 18:38
edward: moge wiedziec czemu ta liczba jest calkowita?
3 kwi 21:53
ZKS:
A −1 do jakiego zbioru liczb należy?
3 kwi 21:55
edward: Ojjj... przepraszam za głupie pytanie, najpierw spojrzałem na odpowiedź później na treść
zadania, i zastanawiało mnie czemu 1+tg880 jest liczba całkowita...
3 kwi 22:01
Eta:
Pewnie jest tak:
| | cos88o +sin88o | |
tg88o − |
| |
| | cos88o | |
| | cos88o | | sin88o | |
tg88o −( |
| + |
| )= tg88o −1 −tg88o = −1∊ C |
| | cos88o | | cos88o | |
3 kwi 22:06
edward: tak, wiem już rozwiązałem zadanie do końca dzięki
3 kwi 22:17