matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
ewa5354:
pomocy
1
log4
=
1024
1
log4
=
√
2
log
√
2
4= log
√
2
32= log3
√
3
= log3
√
27
=
1
log3
=
81
log5 625 = log5 0,04=
5 lis 17:11
Godzio:
Wzory: log
a
a = 1
m
3
3
log
a
n
b
m
=
log
a
b, np. log
4
8 = log
2
2
2
3
=
log
2
2 =
n
2
2
1
1
= a
−n
np.
= 2
−10
a
n
2
10
n
√
a
= a
1/n
np.
√
2
= 2
1/2
,
4
√
5
= 5
1/4
Tyle chyba wystarczy do obliczenia wszystkich przykładów
5 lis 17:22