matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
zaq:
sprawdzicie? wyznacz najmniejsza wartość funkcji f(x)=−x
2
+3x−2 w przedziale <3,4> wyszło mi 16 dobrze?
5 lis 17:11
Godzio:
f(4) = − 16 + 12 − 2 = − 6 Więc już widać że coś nie tak
5 lis 17:26