matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzine
jihen:
wyznacz dziecinę a) 3x+1 ________ 3x
2
−5x−2
5 lis 15:20
ola:
3x
2
−5x−2≠0 Δ=25+24=49 ,
√
Δ
=7
5−7
1
x
1
=
= −
6
3
5+7
12
x
2
=
=
=2
6
6
1
D=R−{−
,2}
3
5 lis 15:26