matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz cosα jesli:
bimsarabin:
oblicz cosα jeśli:
1
2
(tgα + ctg α) = u {1}{sinα}
5 lis 14:27
ola:
12 (tgα + ctg α) =
1
sinα
1
sinα
cosα
{
}=
1
sinα
/*2
2
cosα
sinα
sin
2
α+cos
2
α
=
2
sinα
sinαcosα
1
=
2
sinα
sinαcosα
sinα=2sinαcosα/sinα 1=2cosα
1
cosα=
2
5 lis 14:36