matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cz to tak ma być?
alfa i omega:
objętośc sześcianu jest rowna 8cm
3
.oblicz pole powierzchni calkowitej tego szescianu. V= 8cm
3
Pc=? Pc=6a
2
V=a
3
8=a
3
a=
3
√
8
a=2 Pc= 6*2
2
Pc=24cm
3
5 lis 08:28
amylaz:
ok
5 lis 08:36