Wyrażenia algebraiczne
grochu82: Wyrażenie 7m−1+3m+1 można przekształcić do postaci:
a) −41−m b) 10m−1 c) {−4}{m−1} d) 10m2−1
5 lis 08:18
amylaz: sprowadz do wspolnego mianownika wyrażenie
5 lis 08:36
grochu82: 7m−1+3m+1=7(m+1)+3(m−1)m2−1 =7m+7+3m−3m2−1 = 10m+4m2−1
gdzie robię błąd?
5 lis 08:46
Aga: Nie zrobiłeś błędu,może źle przepisałeś.
5 lis 09:01
sushi_ gg6397228:
tam ma byc mnozenie miedzy ułamkami i odp d)
5 lis 09:13
grochu82: Sprawdziłem jeszcze raz. Przepisałem dobrze wszystko się zgadza.
5 lis 09:20