dfs
kasia: oblicz.
a)0,5:(6−2,4*(1,6+0,4))
b)12,4−02*3+2*(3−0,2)
| | 3 | | 1 | | 2 | |
c)( |
| + |
| ):2,2−(1− |
| )2
|
| | 5 | | 2 | | 3 | |
| | 3 | | 3 | | 2 | |
d)( |
| − |
| ):0,25−(2− |
| )2
|
| | 4 | | 16 | | 3 | |
5 lis 05:08
kasia: ciag daleszy </div> to do to samo co do 134 10
5 lis 05:10
kasia: pomocy prosze
5 lis 05:20
kasia: | | 1 | |
j)U{ √5−125do2/3}*( |
| −2}{ 25*16do 1/2 } |
| | 5 | |
5 lis 05:29
kasia: do 2/3 to to samo co do
2
ten sam znak prosze pomocyyyyy

potrzebne jest mi na dzis
5 lis 05:30
Patryk: w a) i b) zacznij od nawiasów najbardziej zagłębionych
5 lis 07:00
Patryk: i pamiętaj o kolejności wykonywania działań
5 lis 07:01
kasia: pomoze ktos

5 lis 10:09
alfa i omega: a)
0,5:(6−2,4*(1,6+0,4))=0,5:(6−2,4*2)=0,5:(6−4,8)=0,5:1,2=12 : 65 = 12 * 56 =
512
5 lis 12:02
alfa i omega: b)
12,4 − 0,2 * 3 + 2 * (3−0,2)= 12,4 − 0,2 * 3 + 2 * 2,8 = 12,4 − 0,2 * 3 + 5,6 = 12,4 − 0,6 +
5,6 = 27,4
5 lis 12:08
alfa i omega: c)
(35 + 12) : 2,2 − (1− 23)2 = (610 + 510) : 2210 − (33 −
23)2=
1110* 1022 − 132 = 12 − 26 = 36 − 26 = 16
5 lis 13:13