wzór skróconego mnożenia
ZZZZZZZ: (1−5)2 = 12 − 2 * 1 * (−5) + (−5)2 = 1 − (−10) + 25 = 1+10+25 = 36 dobrze?
4 lis 20:14
sushi_ gg6397228:
(1−5)2= (−4)2= 16
4 lis 20:14
ZZZZZZZ: a nie mogę tego ze wzoru? czy po prostu wzór stosujemy do bardziej ambitnych przykładów
4 lis 20:15
sushi_ gg6397228:
(a−b)2= a2 − 2*a*b +b2
Ty zastosowałes
(a−b)2= a2 − 2*a*(−b) +b2 wiec do bani
wzory stosuje sie jak masz (liczba + niewiadoma)2 lub (√x− √y)2=..
4 lis 20:24
dero2005:
(1−5)2 = 12 − 2*1*5 + 52 = 1 − 10 + 25 = 16
4 lis 20:25
ZZZZZZZ: aaaa.. bo we wzorze jest bez minusa.
Kurde te minusy i plusy są najgorsze

/
4 lis 20:27