matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie trygonometryczne
mendox:
tg(
π
2
sinx)=1
4 lis 20:06
M:
5 mar 18:15
M:
29 cze 15:52
Leszek:
tg(0.5πsinx) = 1⇒0.5πsinx= π/4 +kπ , k ∊Z sinx = 1/2 +2k, k = 0 czyli x = π/6 + 2nπ lub x = 5π/6 + 2nπ , n ∊Z
29 cze 16:07