matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste rownolegle
zigi:
2
CZy proste o rownaniach 2x+3y−9=0 i y=
x+5 są rownolegle?
3
Wyszlo mi tak, że 3y=−2x+9
2
y=−
x+3
3
2
a1=−
3
a2={2}{3} czyli a1jest rozne od a2, czyli proste nie sa rownlogle taak?
4 lis 19:56
ICSP:
4 lis 19:57
sushi_ gg6397228:
tak, proste nie sa rownolegle
4 lis 19:57