matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowody
Karolina:
a
b
a
2
+b
2
a
Liczby a≠0, b≠0, c≠o, a≠−c. Wykaż, że jeżeli
=
, to
=
b
c
b
2
+c
2
c
4 lis 19:07
Eta:
a
b
=
to b
2
= a*c
b
c
a
2
+a*c
a(a+c)
a
=
=
a*c+c
2
c(a+c)
c
c.n.u
4 lis 19:12
Karolina:
dzięki
4 lis 19:16