działania za zbiorach
Magdalena: bardzo proszę pomóżcie




Dane są zbiory:
A={x∊C:−2≤x<5}
B={x∊N:3x−1<8}
C={x∊R:x2(powinno byc do potęgi drugiej)=4∨ IxI =1}
Wypisz elementy należące do zbiorów A,B i C:
Wyznacz:
A∩B= A∩C=
B∪C= C\A=
A\B= (A\B)∩C=
4 lis 19:04
Magdalena: napradę proszę pomocy proszę

!
4 lis 19:09
Magdalena: pomocy

!
4 lis 19:13
4 lis 19:16
Eta:
A={−2,−1,0,1,2,3,4}
B : x<3 i x€N
B= {0,1,2}
C: x
2=4 v |x|=1
C= {−2, 2, 1, −1}
teraz działaj .............
4 lis 19:19
Joasia: zbiór A: x należy do przedziału [−2;5) i x jest całkowity, więc A={−2,−1,0,1,2,3,4}
zbiór B: 3x<9 /3 x<3, czyli x należy do przedziału (−
∞;3) i x jest naturalny, więc B={0,1,2}
(jeśli przyjmiesz umowę, że 0 jest liczbą naturalną

)
jaki jest spójnik pomiędzy x
2=4 a IxI=1 ?
4 lis 19:25
Nitro: a żebyś to sama widziała to narysuj sobie zbiory na osi. Jest łatwiej
4 lis 19:29
Joasia: iloczyn A i B: {0,1,2}
różnica A i B: {−2,−1,3,4}
4 lis 19:31