matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
rrrreksio:
w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym wysokość ma długość H, a kąt między ścianami bocznymi ma miarę α. Wyznacz objętość tego ostrosłupa.
4 lis 18:37
ejendi:
H
=tga
a/2
2H
a=
tga
1
V=
*a
2
*H
3
10 lis 17:15