Pomocy
ziuzz: Na rysunku przedstawiono graniastosłup prawidłowy i ostrosłup prawidłowy ( pionowe odcinki na
rysunkach ostrosłupów to wysokości). Oblicz długości odcinków x i y.
http://yfrog.com/5nbeztytuubwsj
4 lis 18:02
ziuzz: pomoże ktoś?
4 lis 18:26
ziuzz: .
4 lis 18:55
Szok: w przypadku a) to z pitagorasa a2 + b2 = c2
4 lis 19:27
ziuzz: tak?
52 + 42=x2
25+16= x2
x2= 41/ √
x=√41
4 lis 21:07
ziuzz:
4 lis 21:19
ziuzz: Proszę bardzo proszę o pomoc....
4 lis 21:33
ziuzz: ..
5 lis 10:21
ewewew: nie
17 wrz 20:04
ewewew: ziuzz , dobrze
17 wrz 20:04