zadania
natalka30: Proszę was pomóżcie

1) W klasie jest 12 dziewcząt i 15 chłopców. Średnia wzrostu dziewcząt
165,7 cm, a średnia a
średnia wzrostu chłopców 174,5 cm. Oblicz średnią wzrostu uczniów tej klasy .
2) Oblicz pole powierzchni i objętość sześcianu wiedząc, że przekątna ma długość 4 cm.
4 lis 17:10
Eta:
| | 12*165,7 + 15*174,5 | |
1/ |
| = ................ |
| | 12+15 | |
2/ d= a
√3
P
c= 6a
2=....
V= a
3=....
Powodzenia
4 lis 17:52
natalka30: W 1) zadaniu wynik będzie 170,5 cm
4 lis 18:24
natalka30: a drugiego to nie bardzo wiem
4 lis 18:25
natalka30: nie mam pojęcia jak to się oblicza jeśli możesz to proszę pomóż coś więcej może wreszcie coś
zrozumie z góry bardzo dziękuję
4 lis 18:27
Eta:
Co tu rozumieć? ... zwykłe rachunki
| | 4√3 | | 42*3 | |
Pc= 6*( |
| )2= 6* |
| = .... |
| | 3 | | 9 | |
| | 42*3 | | 4√3 | |
V= a3= a2*a= |
| * |
| =.... |
| | 9 | | 3 | |
4 lis 18:31
natalka30: a do tego zadania trzeba jakiś rysunek zrobić ?
4 lis 18:33
4 lis 18:37
natalka30: wynik
Pc= 32 cm
2
taki wynik ma być ?
4 lis 18:41
natalka30: Eta czy taki ma być wynik ?
4 lis 18:46
Eta:
P
c tak
4 lis 18:46
natalka30: super dziękuję za pomoc bardzo dziękuję
4 lis 18:49
natalka30: 3) W graniastosłupie prawidłowym czworokątnym suma długości jego krawędzi jest równa 68 cm, a
pole powierzchni całkowitej wynosi 190 cm 2. Oblicz długość krawędzi tego graniastosłupa .
Proszę o pomoc w rozwiązaniu krok po kroku z góry bardzo dziękuję
4 lis 19:07
4 lis 19:11
natalka30: HELLLP


! czy ktoś mi pomoże w tym zadaniu ?
4 lis 19:42
4 lis 19:51
zrozpaczona: Nie mam pojęcia jak do tego zadania zrobić rysunek . Czy ktoś by mi pomógł ? Bardzo Was proszę
o pomoc !
Wyznacz miarę kąta dwusiecznego wiedząc , że odległość dowolnego punktu A , leżącego na jednej
ze ścian od krawędzi kąta dwusiecznego jest dwukrotnie większa niż odległość tego punktu od
drugiej ściany.
6 gru 22:09
zrozpaczona: Bardzo Was proszę pomóżcie mi z tym rysunkiem

6 gru 22:20
zrozpaczona: Pomocy zadanie mam na jutro i nie mogę sobie poradzić
6 gru 22:30