matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz. Bardzo proszę o pomoc
Werka :
Bardzo proszę o pomoc .. z góry dziękuje pięknie
2x
4
−8x
3
+3x
2
−12x=0
4 lis 16:55
Eta:
2x
3
(x−4) +3x( x−4)=0 (x−4)(2x
3
+3x)=0 x*(x−4)(2x
2
+3)=0 dokończ...........
4 lis 16:57