Układ równań
Tomekk: Rozwiąż układ równań
2x-y=16
-x+2y=1024
15 mar 16:06
Tomekk: Czekam na pomoc
15 mar 16:17
Tomekk: Bogdan możesz mi pomóc?
15 mar 16:22
Bogdan:
1. 2x - y = 16
2. -x + 2y = 1024
1. y = ... dokończ
15 mar 16:58
Tomekk: x=198,40
y=380,80 ale nie wiem czy dobrze zrobilem
15 mar 19:36
tim: 2x - y = 16
-x + 2y = 1024 /*2
2x - y = 16
-2x + 4y = 2048
Spróbuj teraz.
15 mar 19:38
Tomekk: znowu mi cos nie wychodzi
15 mar 19:48
tim: 2x - y = 16
-2x + 4y = 2048
--------------------
3y = 2064
y = 688
Albo metodą Bogdana:
1. 2x - y = 16
2. -x + 2y = 1024
y = 2x - 16
-x + 2(2x - 16) = 1024
-x + 4x - 32 = 1024
3x = 1056
x = 352
15 mar 19:50
Tomekk: Bardzo Ci dziękuję tim
15 mar 19:58