Pierwiastki. Jeden przykład
Exs:
4 lis 15:26
Exs: Aha jeszcze chciałbym się dowiedzieć ile to jest: 4√−(−2)5
4 lis 15:31
iza: | 2√10−2√2 | | 2√2*√5−2√2 | |
| −√5= |
| −√5= |
| 2√2 | | 2√2 | |
| 2√2(√5−1) | |
| −√5=√5−1−√5=−1 |
| 2√2 | |
4 lis 15:35
Aga: √10=
√2*
√5
| | 2√2*√5−2√2 | | 2√2(√5−1) | |
..= |
| −√5= |
| −√5=√5−1−√5=−1. |
| | 2√2 | | 2√2 | |
4 lis 15:36
Aga: | | 5 | |
4√32=2 do potęgi |
| =2*4√2 |
| | 4 | |
4 lis 15:39
iza: 4√32=2√2
4 lis 15:39
iza: zgubiłam stopień pierwiastka
4 lis 15:40
Exs: Dzięki, wiedziałem że mogę liczyć na pomoc ; )
4 lis 15:40