matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
KTÓRY Z PODANYCH CIĄGÓW JEST CIĄGIEM ARYTMETYCZNYM?
Kiepski z maty:
A) (a
n
)= (2,7,12,...) B) (c
n
)= (−5,5,−5,5,..) C) (e
n
)= (
√
2
,
√
2
+1,
√
2
+2,...) D) (b
n
)= (3,3,3,...)
1
E) (d
n
)= (12,11
,...)
12
2n+5
F) (f
n
) =
4
4 lis 15:04
Aga:
a,c,d,f.
4 lis 15:14
Kiepski z maty:
Dziękuję
4 lis 15:27