matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Klaudia:
Trygonometria. Będę bardzo wdzięczna za pomoc, gdyż orłem z matematyki nie jestem.
√
5
sinα=
α∊(0
0
,90
0
)
3
Uzasadnij, że liczba 27
cosα
jest całkowita.
4 lis 14:45
Aga:
sin
2
α+cos
2
α=1
√
5
(
)
2
+cos
2
α=1
3
5
cos
2
α=1−
9
4
cos
2
α=
9
2
cosα=
3
2
Oblicz 27 do potęgi
3
4 lis 14:56