matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsce zerowe funkcji
Aster:
y= 3
x
−
2
−9
4 lis 09:19
Izaura:
miejsce zerowe dla y = 0 czyli tworzymy równanie; 3
x−2
− 9 = 0 3
x−2
= 3
2
x−2 = 2 x=4
4 lis 09:21
Aga:
3
x−2
−9=0 3
x−2
=3
2
x−2=2 odp. x=4
4 lis 09:22
Aster:
dzięki
4 lis 09:31