matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz rownanie trygonometryczne
mendox:
cos(x +
π
6
)=sin2x
4 lis 00:15
Basia:
cos(x+
π
6
) = sin(
π
2
−(x+
π
6
)) = sin(
π
3
−x) sin(
π
3
−x) = sin2x ⇔ 2x =
π
3
−x + 2kπ lub 2x = π −(
π
3
−x) + 2kπ dokończ
4 lis 10:49