matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działania na wielomianie:
Gosia:
(3x−1)
2
−(4x−2)(x
2
+3)=
3 lis 22:24
M:
6 mar 06:01
Podstawy Geometrii:
9x
2
−6x+1−(4x
3
+12x−2x
2
−6)= =9x
2
−6x+1−4x
3
−12x+2x
2
+6= =−4x
3
+11x
2
−18x+7
6 mar 10:04