matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory, iloczyn skalarny wektorowy
Rivi:
Dane są wektory a,b,c takie że |a|=2 |b|=3 |c|=1
π
kąt(a,b)=kąt(a,c)=
3
π
kąt(b,c)=
2
obliczyć długość wektora p=a−3b+2c jakieś podpowiedzi? Kombinuje, próbuje, ale nic mnie nie zbliża do celu...
3 lis 20:37
Rivi:
ok, już rozgryzłem to zadanie
3 lis 20:48